Anna-Sofia Anttonen

Anna-Sofia Anttonen on utelias helsinkiläinen saksofonisti, joka on opiskellut klassista musiikkia muun muassa Sibelius-Akatemiassa ja Baleaarien konservatoriolla. Hän on kiinnostunut taiteidenvälisyydestä ja yhteistyöstä eri tahojen kanssa, etsien musiikillista inspiraatiota esimerkiksi luonnosta ja kommunikaatiosta. Anna-Sofia työskentelee mielellään säveltäjien kanssa tutkien instrumenttinsa mahdollisuuksia.

Anna-Sofia soittaa tutkimusmatkailevassa Saxtronauts -saksofoniyhtyeessä sekä uuteen musiikkiin erikoistuneessa Kaaos Ensemblessä. Hän on esiintynyt Kansallisoopperan orkesterin ja Laivaston soittokunnan solistina ja keikkailee sinfonia- ja puhallinorkestereissa. Teatterimaailmasta hän on saanut kokemusta työskennellessään saksofonisolistina roolissa lavalla Tampereen Työväen Teatterin Neiti Julie-produktiossa.

Kesällä 2021 Anna-Sofiaa työllistää muun muassa Saxtronauts Hildegardin puutarhassa -projekti, joka vie Hildegard Bingeniläisen musiikista ja elämästä inspiroitunutta musiikkia Helsingin puutarhoihin.