KAURILAHTI X AIEMAA

Inari Kaurilahti on runoilija ja esiintyvä taiteilija, joka kukoistaa paljastuessaan. Vuolaat sanat, eleet ja olemassaolon tapa kantavat niin näyttämölle, sivuille kuin yksityisiin hetkiin. Hän vauhkoaa itseään irti rakenteista, häpeästä, mustavalkokuvista, toisinaan valikoivan naivismin ja idealismin voimin. Hän kiehtoutuu ruumiista, karnevalisoi surua, hän haluaa olla aivan kaikkialla ja ei missään.

Rae Aiemaa on vimmaisen herkkä olento, sekä sanataiteilija. Hänen tekstinsä riitasointulaulavat runsauden aarioita. Hän kirjoittaa itsensä soihin, ihmeisiin, peilisokkeloihin, maailmanloppuihin, aavekammioihin, toisten ihoihin, listoihin, viitekehyksiin ja kehystettyihin irtileikattuihin uniin. Hän on esiintynyt lavarunoilijana monimuotoisissa kolkissa, vuodesta 2018, aiemmin poikkeuksetta; soolona.

Yhdessä he ovat toistensa erityisyyden todistajia, kipunoivia katalyyttejä. He ovat huomanneet, kuinka lähelle päästäminen voi muuttaa kaiken, aivan kaiken.

KAURILAHTI X AIEMAA on kahden esiintyvän runotaiteilijan, Inari Kaurilahden ja Rae Aiemaan sykkivän inspiraatiotulvan synnyttämä kahden hengen piskuinen, mutta arvaamaton, sana- ja performanssitaiteen pyörteissä pehmenevä kollektiivi. Runokuun Poetry Jameilla ensi-iltansa saava première on kollektiivin esikoisteos.

Kuva: Iiris Onerva