Saad Hadi

Saad Hadi (s. 1956, Bagdad) on kirjailija ja kuvataiteilija, joka on valmistunut maisteriksi pääaineenaan taidehistoria Bagdadin yliopistosta. Hän aloitti uransa journalistina vuonna 1975 työskennellen toimittajana, päätoimittajana ja kirjeenvaihtajana monissa irakilaisissa, libanonilaisissa ja damaskuslaisissa julkaisuissa. Hän on toiminut myös Irakin elokuva- ja teatteriyhdistyksen johtajana ja taidehistorian professorina.

Saad Hadin ensimmäinen novellikokoelma Still Life julkaistiin 1990 Bagdadissa. Myöhemmin hän julkaisi novellikokoelman Ancestors Elsewhere (Cultural Affairs House, 2004) ja romaanit Layla and the Monkey (Ninawa, 2005) ja Oriental Abstract (Ninawa, 2006) Damaskoksessa. Vuonna 2009 hän muutti Jyväskylään.

Lontoolainen Moment Digibooks julkaisi hänen tuoreimmat romaaninsa Lame Whore Birds (2013) ja The Sultans of Ash (2014). Niwana julkaisi hänen viimeisimmän novellikokoelmansa Blackens (2019). Saad Hadi on myös osallistunut moniin taidenäyttelyihin kuvataiteilijana. Saad Hadi asuu nykyisin Espoossa ja työstää uutta romaania.