Runokuun ohjelma 2022 on julkaistu

Runokuu-festivaali järjestetään tänä vuonna 22.–29.8. teemalla raja. Festivaaliohjelmassa koetellaan, ylitetään ja rikotaan moninaisia rajoja. Missä kulkevat kielen, kirjallisuuden lajien, taiteen, kategorioiden väliset rajat? Raja-teema laajenee myös käsitteelliseksi. Tapahtumissa käsitellään mm. elämän rajallisuutta, rajattomuutta, aiheiden rajaamista, merkitysten rajoja ja hierarkioiden kumoamista.

Festivaalivieraat pääsevät nauttimaan niin elämyksellisistä iltaklubeista kuin syväluotaavista keskusteluista Suvilahden Tiivistämön tunnelmallisessa miljöössä. Tämän vuoden uutuus on Runokuu OFF, johon olemme kutsuneet kirjallisuuskentän toimijoita järjestämään ohjelmaa vapain käsin. Runokuu OFFin keskeisenä näyttämönä toimii Rosebud Sivullinen -kirjakaupan lava 26.-27.8.

Runokuussa on tänä vuonna ulkomaisia vierailijoita kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Heitä saapuu ainakin Ukrainasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Tšekistä, Virosta, Latviasta, Ruotsista, Tanskasta ja Espanjasta, ja heitä nähdään lavalla pitkin festivaaliviikkoa.

Runokuun yhteydessä järjestetään jälleen myös Runoja raiteilla -tempaus, jossa suomalaista nykyrunoutta esitetään Helsingin julkisen liikenteen kulkuvälineiden infotauluilla. Projektin runoilijoita nousee myös lavalle Runokuu-torstaina 25.8. Runomaraton-illassa.

Koko ohjelmaa pääset tarkastelemaan sivun yläosan Ohjelma-linkistä tai tästä.
Ohjelmaan tehdään pieniä lisäyksiä ja korjauksia kesän mittaan. Tarkistathan ajantasaiset tiedot sivuiltamme ennen tapahtumia!

Nähdään Runokuussa!


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Mandi Markkanen, 044 207 4651, 
 
Laura Serkosalo, 044 207 4650,

Instagram