Libero Mureddu

Libero Mureddu on Helsingissä asuva pianisti, improvisoija, säveltäjä ja musiikkiteknologian asiantuntija. Hän on syntynyt Milanossa 1975 ja opiskellut säveltämistä Milanon Giuseppe Verdi -konservatoriossa sekä musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistelee parhaillaan tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian tohtorikoulussa MuTri:ssa. Mureddu on hyvin monipuolinen muusikko ja viimeisten 20 vuoden aikana hän on ollut aktiivinen eurooppalaisella musiikkikentällä nykymusiikin ja kokeellisen musiikin parissa. Hän on perustanut Helsinkiin yhtyeet ”Hexad” ja ”Septad”, jotka koostuvat nyky- ja jazzmusiikista laajasti kokemusta omaavista improvisoijista. Muita hänen projektejaan ovat ”Chamber Music from Mars” sellisti Aino Juutilaisen kanssa sekä ”Tiny and Anxioius” huilisti Livia Schweizerin kanssa. Vuodesta 2017 alkaen Mureddu on vieraillut säännöllisesti Berliinissä, missä hän on aktiivinen paikallisella musiikki-improvisaatiokentällä.

Vuodesta 2009 lähtien Libero Mureddu on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nykymusiikkiyhtyeen NYKY Ensemblen intendenttinä. NYKY Ensembleä pidetään suomalaisen nykymusiikin kentän merkittävänä jäsenenä.

Mureddu on aktiivinen opettaja, ja hän on opettanut nykyimprovisaatiota sekä monitieteistä improvisaatiota Siberlius-Akatemiassa ja Taideyliopiston teatterikorkeakoulussa. Lisäksi hän on Sibelius-Akatemian edustaja METRIC-projektissa (Modernizing European Higher Music Education through Improvisation).