Info

Runokuu on kirjallisuusfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna kuudettatoista kertaa 20.-30.8. teemalla sähkö. Festivaali järjestetään striimaten ja livenä.

Koronavirustilanteen vuoksi toivoimme tapahtumiin osallistuvien noudattavan seuraavia ohjeita:

  1. Älä tule kipeänä tai vähääkään oireisena tapahtumaan. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa. Runokuun tapahtumat striimataan ja voit seurata niitä myös etänä. 
  2. Jos olet riskiryhmää, harkitse vielä osallistumista. Riskiryhmien osallistumista yleisötapahtumiin ei suositella.
  3. Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua. 
  4. Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.
  5. Pese käsiä ja käytä paikan päällä olevaa käsidesiä. 

Lisäksi siivousta on tehostettu kaikissa Runokuun tapahtumapaikoissa. Tapahtumiin otetaan vain rajattu määrä ihmisiä, ja rajat määritellään elokuussa tapahtumakohtaisesti. Miltei kaikki tapahtumat myös striimataan.

Koronavirustartuntojen varalta keräämme vapaaehtoisuuteen perustuen tapahtumiin osallistuvien yhteystiedot. Tiedot välitetään viranomaisille tarvittaessa eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen.

RUNOKUUN YHTEISTYÖKUMPPANIT:

AV-arkki, Aviador Kustannus, Cinema Orion, Ehkä-tuotanto, Elävän kuvan keskus Elke, Goethe-Institut Finnland, Hakasalmen huvila, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin kaupunki, Helsingin kulttuurikeskus, Helsinki Lit, Helsinki Poetry Connection, HSL, Keski-Suomen kirjailijat, Kiasma, Kirjasampo, Kosmos, Kulttuurikeskus Stoa, Kuurojen kansanopisto, Kuurojen liitto, Lukukeskus, Mad House, Nihil Interit, Nuori Voima, Nuorten Open Mic, Oi-zine, Oodi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Osuuskunta Poesia, Sarjakuvakeskus, Suomen Arvostelijain Liitto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Lausujain Liitto, Suomen PEN, Suomen tietokirjailijat, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Sysmän kunta/Villa Sarkia, Taike, Tammi, Tiivistämö, Tuli &Savu, Ursa Minor, Viro-instituutti, WSOY, Yle

Kiitokset yhteistyökumppaneillemme ja tukijoillemme!

Tapahtumaa tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki ja Goethe-Institut Finnland.

 

Lue sivujemme saavutettavuuseloste tämän linkin takaa

Noudatamme tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita: Turvallisemman tilan periaatteet