Olli Moilanen

Olli Moilanen (s.1987) on helsinkiläinen säveltäjä. Häntä kiehtoo säveltämisessä musiikillisten rakennelmien ja vapaan assosiaation välinen jännite. Musiikin sytyttämät mielikuvat ovat hänelle olennainen sävellysprosessia ohjaileva voima. Maailman ihmettely on Moilaselle tärkeä arvo: hän on kiinnostunut kaikista taiteista, ja on tehnyt poikkitaiteellista yhteistyötä kuvataiteen, kirjallisuuden, tanssin ja elokuvan ammattilaisten kanssa. Improvisaatio sähkökitaralla ja muilla käteen sattuvilla soittimilla on on tärkeä osa hänen elämäänsä.

Moilanen valmistui erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan sävellys keväällä 2022, opettajina Juhani Nuorvala ja Veli-Matti Puumala. Hänelle myönnettiin pian valmistumisensa jälkeen tunnustusapuraha Pro Musica -säätiöltä, sekä Martin Wegeliuksen muisto -säätiöltä.

Moilasen musiikkia ovat viime vuosina kantaesittäneet muun muassa Sinfonia Lahti, Helsingin kamarikuoro, defunensemble, American Modern Ensemble, ja viulisti Maria Puusaari ja hänen musiikkiaan on esitetty lukuisilla arvostetuilla musiikkifestivaaleilla Euroopassa ja Kanadassa. Tällä hetkellä hänellä on tekeillä tilaussävellykset harmonikkataiteilija Veli Kujalalle sekä Saksofonikvartetti Saxtronautsille.