300 merkintää rakkaudesta

300 merkintää rakkaudesta on esittäviä taiteita yhdistävä runoesitys, joka valikoitui yhteistyössä Kirjan talo – Bokens hus ry:n kanssa toteutetussa Runoa lavalle! -teoshaussa. Teoshaun tarkoitus oli tuoda lavalle uusi, erityisesti näyttämölle suunniteltu monitaiteellinen runoesitys. Teos sai ensiesityksensä Turun Runoviikolla vuonna 2022, ja saapuu nyt myös Runokuun lavalle.

Esitys yhdistää runoutta, teatteria, essee-elokuvaa, musiikkia ja äänisuunnittelua. Se tutkii kulttuurista kuvastoa rakkauden ympärillä ja kysyy, mikä on rakkauden hinta.

300 merkintää rakkaudesta sijoittuu eron jälkeisiin päiviin, jolloin sydänsuruun sairastunut runon puhuja pohtii, miten tähän tilanteeseen jouduttiin. Suhteen ääriviivat piirtyvät esiin fragmentaaristen muistojen, elokuvien ja luettujen runokirjojen lainauksista. Puhuja peilaa itseään Pieneen merenneitoon, lapsuuden idoliin, joka luopui omasta äänestään, jotta tapaisi unelmiensa Prinssin. Minkälainen rooli on rakkaudella ja kenet lopulta pitää pelastaa?

Työryhmä: Laura Palanne (käsikirjoitus), Onerva Hannula (ohjaus), Iida Hägglund (äänisuunnittelu) ja Joonas Brandt (videokuvaus).

Vapaa pääsy.

 

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki