Rauhan runoja

Hakasalmen huvilan Mieliala – Helsinki 1939–1945 -näyttely päättyy Runokuun rauha-aiheiseen runotilaisuuteen. Näyttely kuvaa helsinkiläisten kokemuksia sotavuosista.

Tapahtumaan on valittu esiintymään neljä runoilijaa, joilla on kaikilla oma tulokulmansa rauhaan. Silja Järventausta tuo tapahtumaan luonnonrauhaa luennalla teoksestaan Ympäristön avajaiset, Jonimatti Joutsijärvi tuo näkökulman rauhanomaiseen kansanperinteeseen lukemalla kokoelmastaan Esiinkaivatut, Olli Heikkonen tuo näkökulman historiaan ja rauhaan lukemalla teoksestaan Rajalliset maat ja lopuksi Laura Tressel tarjoaa rauhoittavan luennan kokoelmastaan Hengitys.

Tilaisuus järjestetään ulkona turvaväleillä. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista ja museon pihamaalla järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Sadekelillä katsomaan mahtuu 15 henkilöä, mutta aurinkoisella säällä seuraamaan mahtuu turvaväleillä enemmän väkeä. Paikat täytetään paikallesaapumisjärjestyksessä. Tilaisuus myös striimataan Facebookiin Runokuun sivulle.

Yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseo ja Hakasalmen huvila.

Sijainti

Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13b
00100 Helsinki