Poetry Mixtape

Runokuun lauantai-illassa koettavaksi kelautuva Poetry Mixtape tarjoaa moniäänisen annoksen runoutta niin Suomesta kuin ulkomailta, lausuttuna ja kaikenlaisin keinoin esitettynä.

Hast x Kajo x Räty x Vallila: tauko

Tauko edellyttää sitä, että jokin jatkuu. Tauon voi päättää toiste. Tauko erottaa osat toisistaan ja sitoo ne yhteen. Tauko tekee rytmin ja rikkoo sen. Taukoon ei ole pakko pysähtyä. Tauko muuttaa merkityksiä ja antaa ne. On monenlaisia taukoja.

Lemmestä lemmelle

Ajoittain lemmekäs ja lempeä trio koostuu taidelaitoksissa marinoituneista ja turhautuneista taiteilja-aktivisteista. Iiris Laisi on runoilijuuden ohessa tanssija, Kaisamaija Uljas sekä Eugenie van der Meulen ovat barokkimuusikkoita. Kaikilla trion jäsenillä on juuria ja rönsyjä taidemaailmassa ja aktivismissa ja niiden välillä.

Anja Erämaja

Anja Erämaja on palkittu runoilija, joka asuu Helsingissä ja on kotoisin Merimaskusta, Naantalin saaristosta. Erämajan uusin, Joku menee aina ensin, julkaistiin 2024. Teos on vereslihaista puhetta kuoleman ääreltä, keskeltä elämää.

Jere Vartiainen: Etäisyys, leikki

Jere Vartiaisen Etäisyys, leikki perustuu samannimiseen runokokoeilmaan (Aviador 2024), joka tarkastelee turvattomuuden teemaa ihmissuhteissa ja pyrkimyksessä yhteyteen toisten kanssa: Miten luoda suhdetta toiseen, jos on oppinut kokemaan sosiaaliset tilanteet selviytymisenä?

Orane Thibauld: poems, poème

Montrealilainen runoilija Orane Thibauld esittää runouttaan englanniksi ja ranskaksi. Thibaud on julkaissut useita zinejä nimellä Greta Ziegenhagen, ja vuodesta 2021 hän on toiminut Noeud-Gâchette-kollektiivissa ja avustanut Tantôt-runouslehteä. Thibaudin esikoisrunoteos on Toute raison de m’aimer est forcément bonne (l’Oie de Cravan, 2022).

Fatemeh Ekhtesari

Fatemeh Ekhtesari on Iranista Norjaan paennut runoilija, kätilö, feministi ja aktivisti. Lue lisää Ekhtesarin esittelysivulta!

 

Yhteistyössä

 

Sijainti

Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki