UUTTA: Runokuu-festaripassi 39–59€, myynnissä su 18.8. asti
Osta lippu tapahtumaan 15–25€
Seikka on eri taiteenlajeja yhdistävä esityssarja. Ensimmäinen Seikka käsittelee myyttiä, sotaa ja kohtaamista, ja se punoutuu esiin lausutuista runoista ja improvisoidusta musiikista. Seikkaa kuratoi säveltäjä Olli Moilanen yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa.
Muusikot
Olli Moilanen on palkittu helsinkiläinen nykysäveltäjä, joka tekee yhteistyötä kotimaisten nykykirjailijoiden kanssa. Moilasen musiikkia ovat viime vuosina kantaesittäneet Sinfonia Lahti, Helsingin kamarikuoro, defunensemble, American Modern Ensemble ja viulisti Maria Puusaari.
Libero Mureddu on Helsingissä asuva pianisti, improvisoija, säveltäjä ja musiikkiteknologian asiantuntija. Hän on syntynyt Milanossa 1975 ja opiskellut säveltämistä Milanon Giuseppe Verdi -konservatoriossa sekä musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa. Mureddu valmistelee parhaillaan tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian tohtorikoulussa.
Teemu Mustonen on helsinkiläistynyt improvisoiva lyömäsoittaja. Hän tutkii rumpusetin ja sen preparoinnin mahdollisuuksia soolo- ja yhtyekontekstissa sekä esiintyy laaja-alaisesti eri kokoonpanoissa ja projekteissa.
Kirjailijat
Veera Antsalo on helsinkiläinen runoilija, joka on julkaissut neljä runoteosta ja yhden romaanielman. Hänen tuorein runoteoksensa Nimettömästä (Teos 2024) käsittelee maailmanloppuja, luontosuhdetta sekä asioiden saamista aikaan ja siitä pois.
Yevgeniy Breyger syntyi vuonna 1989 Harkovassa, Ukrainassa, ja muutti Saksaan 1999, missä hän opiskeli kulttuurijournalismia, kirjallisuutta ja kuratointia. Hän työskentelee vapaana kirjailijana ja on opettanut lyriikkaa, taiteilijakirjojen tekoa ja yhteiskuntatieteitä. Vuodesta 2023 lähtien Breyger on asunut Itävallassa Wienissä. Hän on julkaissut useita teoksia, viimeisimpänä Frieden ohne Krieg (kookbooks, 2023). Breygerin kanssa esiintyy esitettävän runosarjan suomentaja, runoilija Suvi Valli.
Milka Luhtaniemi on runoilija ja monialainen taiteilija, joka työskentelee kirjallisuuden, kuvataiteen ja esittävien taiteiden liitoksissa, sekä hiljattain myös musiikillisissa konteksteissa. Hänen toinen runoteoksensa Tauoton (Gummerus 2024) kirjoittaa auki kielen ja ruumiin tauotonta uusiutumisen liikettä. Luhtaniemen ajattelulle keskeistä on erilaisten ruumiinvirtojen ja tunteiden meditatiivinen yhdistäminen tilallisiin havaintoihin.
Yhteistyössä