Runokuun Poetry Jam

Runokuun Poetry Jam Tiivistämöllä torstaina 24.8. klo 19-22!

Poetry Jam avaa Runokuu-festivaalin lumoavalla illalla täynnä esityksiä, sanataidetta ja performansseja teemanaan yhteys/connection.

Tapahtuman tuottavat Helsinki Poetry Connectionin aktiivit Sonja Kaisanlahti ja Eltti Kinnunen, jotka myös juontavat illan.

Jameilla on myös yhteys-teemainen kuratoitu Open Mic -osuus, johon valitaan kahdeksan runoilijaa. Jos haluat olla yksi heistä, laita rohkeasti viestiä otsikolla “Poetry Jam Open Mic” ja oma nimesi. Open Mic -osuuden esitysten pituus on max 4 minuuttia. Open Mic on illan lopuksi.

Muutamalle avomikittäjälle on mahdollisuus ilmoittautua open miciin myös paikan päällä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Striimi, jota voi katsella viikon ajan tapahtuman jälkeen, löytyy täältä: https://vimeo.com/event/3638046
Striimin kautta voi katsella Stevin ja KAURILAHTI X AIEMAAn esitykset.

Luvassa on A Pieskin performanssi ”Virta”. Performanssi käsittelee transitiota, kehon ja maan dekolonisaatiota, saamelaisuutta sekä yhteyttä luontoon. Helsinkiläinen kirjailija ja runoilija Stevi saapuu esittämään runoja tulevasta runokirjastaan.

Lavalla nähdään myös Inari Kaurilahden ja Rae Aiemaan yhteisesitys ”première”:

Tämä on première, ystävyytemme savunsekainen alttari. Teos on villi sekasorto sana- ja performanssitaidetta, kipinöiden ja ääriemootioiden värittämää tutkimusta luottamuksesta ja sen löytymisen tärkeydestä. Siinä tummanpuhuva, hapeton maailma yhdistyy huumaaviin kukkaketoihin ja sapfisiin poskisuudelmiin.

”Peittoparatiisissa hellitän, luulin, mutta ei se ollut totta lainkaan. Se ummehdutti. Nyt aion olla eristeetön ikkuna, josta tovereilla on aina lupa kavuta. Joku heistä voi vaikka, ainakin kapaloida minut, seurassa ummehtuminen on nurinkurinkielellä tuulettumista ja koska ahdistushäiriö top tier valehtelijoita, minun aivoni elävät nurinkurintaajuudella. Ne huutavat: ole erakko ja tarkoittavat, ota kädestä.”

 

KAURILAHTI X AIEMAA on kahden esiintyvän runotaiteilijan, Inari Kaurilahden ja Rae Aiemaan sykkivän inspiraatiotulvan synnyttämä kahden hengen piskuinen, mutta arvaamaton, sana- ja performanssitaiteen pyörteissä pehmenevä kollektiivi. Runokuun Poetry Jameilla ensi-iltansa saava première on kollektiivin esikoisteos.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki