The Poets’ Sounds

Tapahtuman striimi:

Runokuu 2022: The Poet’s Sounds from Tiivistämö on Vimeo.

Monitaiteisessa The Poets’ Sounds -projektissa kuusi Euroopan eri maista tulevaa runoilijaa tekee yhdessä kölniläisen puhetaidetrio sprechbohrerin kanssa uudenlaista äänen, runouden ja musiikin rajaa sekoittavaa taidetta. Nämä uudet äänet koetaan tänä kesänä konserteissa ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Projektin runoilijat ovat Tone Avenstroup (Norja), Eduard Escoffet (Katalonia), Katalin Ladik (Unkari), Morten Søndergaard (Tanska), Miia Toivio (Suomi) ja Elisabeth Wandeler-Deck (Sveitsi). Runokuussa esiintyvät Escoffet, Søndergaard ja Toivio.

The Poets’ Sounds tulee ei-kenenkään-maalta, joka ei tunne rajoja. The Poets’ Sounds yhdistää kirjallisuuden ja musiikin; kieltä ei vain vaihdeta toiseen samaan hengenvetoon, vaan se keksitään uudestaan. Sanalla sanoen: The Poets’ Sounds on koe, johon Morten Søndergaard, Miia Toivio ja Eduard Escoffet sekä sanataidetrio sprechbohrer (Sigrid Sachse, Harald Muenz ja Georg Sachse, DE) uskaltavat ryhtyä yhdessä.

Klo 17.00-17.40
Tapahtuman avaa alkusanoillaan Marina Agathangelidou. Projektiin osallistuneet taiteilijat Morten Søndergaard, Miia Toivio ja Eduard Escoffet lukevat tekstejään, jonka jälkeen on luvassa keskustelua heidän ajatuksistaan ja kokemuksistaan taiteiden rajojen yli kurottelemisesta.

Klo 17.45-19.00
Tapahtuma huipentuu The Poets’ Sounds -esitykseen. Runoilijat säveltävät kukin kappaleen kolmelle puhuvalle äänelle, joita sprechbohrer-trio tulkitsee. Esityksessään sprechbohrer hyödyntää kaikkien The Poets’ Sounds -projektin runoilijoiden tekstejä.

Yleisölle jaetaan käsiohjelmia, jotka taustoittavat esitystä.

Vapaa pääsy.

Yhteistyössä Goethe-Institut Finnland ja Lettrétage.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki