Runokuu 2024 ohjelma on julkistettu

Vuoden 2024 Runokuun teemana on sidos

Monitaiteinen ja kansainvälinen Runokuu-kirjallisuusfestivaali riemastuttaa runouden ystäviä Helsingissä ja sen liepeillä Taiteiden yöstä 15.8.2024 alkaen. Festivaali huipentuu Tekstin talossa vietettävään nelipäiväiseen päätösjuhlaan torstaista sunnuntaihin 22.–25.8.2024. Tänä vuonna Runokuu kattaa kaksikymmentä tapahtumaa ja miltei 80 esiintyjää yhdentoista päivän aikana.

Jo vuodesta 2005 järjestetty Runokuu on vakiinnuttanut paikkansa maailman kirjallisuus- ja runousfestivaalien joukossa. Runokuu esittelee tapahtumissaan niin kansainvälisiä kuin kotimaisia tuoreita nimiä sekä jo paikkansa vakiinnuttaneita konkareita. Runokuu on ollut Helsingin juhlaviikkojen ystävyysfestivaali syntymästään saakka ja se on aina nojannut vahvasti taiteidenväliseen ja yllättävään ohjelmistoon.

Tämän vuoden Runokuun teemana on sidos: miten runous sitoo meitä ja muita yhteen, miten runo sitoutuu muihin taiteisiin, eri tietämisen tapoihin ja muuhun yhteiskuntaan.

Runokuun järjestää Nuoren Voiman Liitto yhteistyössä lukuisten kumppaneiden kanssa. Tapahtumien lipunmyynti alkaa elokuussa, ohjelmistosta lisätietoja osoitteesta runokuu.fi/ohjelma