Hast x Kajo x Räty x Vallila

Susanna Hast on kirjailija, tutkija ja lauluntekijä. Työssään Hast on perehtynyt sodan kokemukseen,myötätuntoon ja ruumiillisuuteen, kirjallisuuden alueella hän kiinnostuu elävän muistin kirjoituksesta ja poissaolon teemoista. Hänen esikoisromaaninsa Ruumis/huoneet (S&S 2022) voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2022.

Irene Kajo on esitystaiteen tekijä, teatteripedagogi ja kirjailija. Hän on kiinnostunut vallan ja etiikan kysymyksistä, groteskista, karnevalismista ja ruumiista. Yhdellä meistä on kokemus epäasiallisesta kohtelusta (WSOY 2024) on hänen esikoisteoksensa.

Mikko Räty on runoilija, lavarunoilija ja näytelmäkirjailija. Rädyn esikoisrunokokoelma Borealia (Tammi 2022) valittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi ja Nihil Interitin runouspalkintoehdokkaaksi. Runoudessaan Räty tutkii kaiken muassa luontosuhdetta, lajikatoa ja valta-asetelmia; hänelle kirjallisuus ja runoesitykset ovat ennen kaikkea yksi leikin ja kokeilun muoto.

Petra Vallila on runoilija ja kirjoittaja ja viestijä, joka on kiinnostunut kaikesta, etenkin sopimuksenvaraisuuksista ja vaihtoehdoista. Vallilan yrityskieltä nyrjäyttelevä esikoisteos ehkä (Poesia 2022) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana.