Esitys: VALLAANTUA

VALLAANTUA on Iiris Miettisen ja Elsi Sloanin kuriton esitys, jonka he tekevät, sillä rajoittuminen yhteen binääriseen sukupuoleen, yhden lajin yksin määrittämään maailmaan, yhteen taidemuotoon tai yhteen ääneen ei ole heille mahdollisuus. On rönsyttävä, oltava monta, monta, monta ja saatava iloita siitä yhdessä. Äänitaiteen, runouden, kielen ja musiikin väliset rajat pehmetkööt, sukupuolten välisten rajat pehmetkööt. Saa hellittää, saa vuotaa, saa häiritä narratiiveja, heristää niille joista ei tykkää, hiljaa ja meluten helliä.

VALLAANTUA kaivertaa, kaipaa, kutsuu ja loihtii sukupuolieuforista tilaa kielen sisä- ja ulkopuolelle. Se määrää muunsukupuolisuutta ja sukupuolieuforiaa sisäpuolelta käsin, ulkopuolelleen kurkottaen.

VALLAANTUA tutkii sukupuolieuforiaa ihon läpäisevänä, yksilön rajan ylittävänä tapahtumana, joka on mahdollista jakaa.

VALLAANTUA on tilanotto, se on esitys sukupuolista, jotka kieltäytyvät osallistumasta planeettamme monimutoisuuden kuihduttamiseen ja köyhdyttämiseen. Se on esitys sukupuolista, jotka sukupuuttoaallon alla säteilevät, tihkuvat ja vallaantuvat kertomaan itsestään ja toisistaan rakkaudella, mahdottomuudestaan riemuiten.

Kuva: Varjo Sarsila

Esitys esitetään Tiivistämön salissa.

Vapaa pääsy.

 

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki