Keskustelu: Abstrakti proosa – proosan ja runon rajoja

Päivi Mehtosen teos Abstraktin kirjallisuuden loisto ja kurjuus (Poesia, 2022) taustoittaa Suomessa aiemmin tuntematonta sanataiteen traditiota, joka 1900-luvun alussa tuntui vaikuttavan kaikkeen mutta sittemmin unohtui.

Mehtonen saapuu keskustelemaan teoksen pohjalta ja innoittamana proosan ja runon rajoista runoilija Silja Järventaustan kanssa. Järventaustan proosarunokokoelmat koettelevat luovasti ja omalakisesti kielen ja lajien rajoja, ja hänen kokoelmansa Hyvän yön puisto (Teos 2012) saikin Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran parhaan proosateoksen palkinnon. Uusin teos Iltapäivä isolla kirjaimella ilmestyi maaliskuussa 2022.

Mehtosta ja Järventaustaa haastattelee esseisti ja runoilija Pauliina Haasjoki, joka ei ole milloinkaan pystynyt ratkaisemaan itselleen tyhjentävästi ja lopullisesti sitä, missä runous ja proosa erkaantuvat.

Vapaa pääsy.

Yhteistyössä Osuuskunta Poesia.

HUOM! Torstaina 25.8. Suvilahdessa järjestetään tanskalaisen DAD-yhtyeen ulkoilmakonsertti. Tiivistämöön saapuminen onnistuu tällöin helpoiten Kalasataman eli kauppakeskus REDI:n puoleisesta päästä. Pysäköinti alueen lähellä on hankalaa. Kalasataman metroasemalta on Tiivistämöön vain 300 metrin kävely. Varaathan hiukan tavallista enemmän aikaa tapahtumaan saapumiseen.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki