Nuori/Voima-klubi: Syvemmälle

Runokuun Nuori/Voima-klubilla juhlitaan Nuori Voima -lehden ”syvemmälle”-teemaisen numeron julkaisua!

Vierailevan päätoimittajan Fiona ’Elonen vetämään keskusteluun saapuvat vieraiksi Meriam Trabelsi ja Ajak Majok. Keskustelussa pohditaan feministisen työn kuormittavuutta marginalisoiduille tekijöille. Tasa-arvotyötä tekevät elinehtona marginaalien marginaalissa olevat ihmiset, joille työ on myös kaikista raskainta. Mitä ilmiön taustalla on, ja mikä on liittolaisten rooli sen purkamisessa?

Klubilla esiintyvät myös Nuori Voima -lehden Debytoi runoilijana -kirjoituskilpailun tuoreet voittajat, jotka esittelee päätuomari Veera Kiurujoki. Voittoteksteissä kuullaan muun muassa kielellisesti rikasta luontokuvausta ja villiä sekä viisasta perhesuhteiden havainnointia.

Runoilija, muusikko Moriamo Ahmed esittää runoja rakkauden kaipuusta, läsnäolosta, puutteesta. DJ Mojo -aliaksellakin esiintyvä Ahmed soittaa ohjelman lomassa myös levyjä sukeltaen 90-luvun housemusiikin uumeniin.

Musiikkia tarjoilee myös Olento Orchestral, yhtye, jonka rosoinen runonlaulu-folk-pop kurottaa kohti valoa, mutta päätyy elämän harmaille alueille.

Illan juontaa tuttuun tapaan Nuoren Voiman päätoimittaja Taija Roiha.

Klubi järjestetään Tiivistämön salissa.

Liput:
10 e (Nuoren Voiman Liiton jäsenille) / 12 e
Osta liput etukäteen tästä linkistä. Netissä ostettujen lippujen hintaan lisätään 2 euron palvelumaksu.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki