Runokävely Vuosaaren täyttömäelle

”Mistä suunnasta maisemaa tulisi kuvailla? Storm Over a Landscape: kita ja kohtu. Mistä kohdasta suuntautuu maisemasta poispäin, maisema takinliepeissään, osasena? Mistä kohdasta astuu maisemaan, tulokulman luonne?” -Maria Matinmikko, Kolkka (Siltala, 2019).

Tänä vuonna runokävelyllä suunnataan kaupungin ja metsän rajalle Vuosaarenhuipulle. Vuosaaren täyttömäkenäkin tunnettu virkistysalue on entinen kaatopaikka ja maantäyttöalue, jossa elää nykyään laaja kirjo erilaisia kasvi- ja eläinlajeja. Erikoista ja kaunista reittiä huipulle kavutessa ei uskoisi, että jalkojen alla syvällä maaperässä lepää miljoonia tonneja jätettä.

Helsingin kaupunginmuseon museolehtori Sauli Seppälä avaa näkymän alueen rikkaaseen paikallishistoriaan. Kirjailija Maria Matinmikon runoesitys taas johdattaa osallistujat maisemien poeettisten ulottuvuuksien äärelle. Kävelyllä liikuskellaan arki- ja runokielen häilyvillä rajoilla ja ihmetellään sitä miten paikka ja sen kokemus muuttuu, kun niitä valotetaan erilaisilla teksteillä, tiedoilla, ehdotuksilla ja mielikuvilla.

Tapahtuma on maksuton. Paikkoja on kuitenkin rajallisesti, joten ilmoittaudu ennakkoon tästä linkistä.
Pukeuduthan kävelylle sään mukaisesti. Kävelyn kesto n. 2 tuntia.

Yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseo, Vuotalo

Sijainti

Tryvikintie, 00980 Helsinki