Eläin, maisema, romaani -keskustelut

Pystyykö romaani kertomaan eläimen?

Tarvitseeko romaani aina ihmisen – tai onko esimerkiksi maisema ilman ihmistä kiinnostava?

Millaisilla muodoilla roskasta kerrotaan – entä millaisia rakenneoletuksia romaanille asetetaan?

Keskustelu jakautuu kahteen osaan: ensin pohditaan näytelmäkirjailija Pipsa Lonkan ja tutkija Elsi Hyttisen kanssa näytelmän ja näyttämön keinoja romaaniin verrattuna. PÄIVITYS 20.8.: Elsi Hyttisen esiintyminen peruuntunut, paikalla ensimmäisessä keskustelussa siis Lonka, Ahava ja Puikkonen. Keskustelun toisessa osassa otetaan esille Laura Gustafssonin kanssa romaani Rehab. Vetäjinä toimivat Selja Ahava ja Emma Puikkonen.

Eläin, maisema, romaani -keskustelu aloittaa kolmiosaisen Rakennenautintoja-keskustelusarjan. Selja Ahava ja Emma Puikkonen kirjoittavat samannimistä esseekirjaa romaanin rakenteista, ja keskustelusarjan tarkoituksena on pohtia romaanin olemusta – sen lihaa, henkeä sekä luurankoa.

Sarjan toinen keskustelu järjestetään lokakuussa Turussa, ja silloin fokuksessa ovat romaanin keinot, rajat ja tulevaisuus. Kolmas keskustelu keskittyy musiikin rakenneajatteluun ja kirjallisuuden ja klassisen musiikin rajapintoihin.

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on tämänhetkisillä ohjeilla 50 henkilöä jaettuna kahteen 25 henkilön lohkoon. Ilmoittautuminen avautuu 12.8. tämän linkin kautta.

Huomioithan, että lippujono vapautetaan iltaklubeilla puoli tuntia alkamisen jälkeen ja keskustelutilaisuuksissa tilaisuuden alettua, joten olethan ajoissa paikalla.

Tapahtumaa voi seurata myös striimattuna Facebook-tapahtuman kautta.

Tutustuthan turvallisuusohjeisiimme tästä.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki