Toisenlaisia maailmoja -esseetyöpaja

Essee punoo yhteen erilaisia kaunokirjallisuuden keinoja. Se voi kietoa erilaisista identiteeteistä ja taustoista lähtöisin olevien ihmisten ristiriitaisia kokemuksia samaan tekstiin ja kytkeä ne populaarikulttuuriin. Essee voi myös olla monikielinen ja yhdistellä eri kieliä.

Työpaja tarkastelee esseen mahdollisuuksia avoimesti ja lähestymme aihetta kirjoitusharjoitusten avulla. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta ei tarvita. Harjoitusten ytimessä on jokin populaarikulttuurin henkilö, teos tai aihe, jonka osallistujat miettivät itse etukäteen oman mielenkiintonsa pohjalta. Kirjoittamisen lähtökohtana voi olla esimerkiksi tv-sarja, kirja, hittibiisi tai muodin suuntaus.

Työpaja on maksuton osallistujille. Otamme työtavoissa huomioon inklusiivisen feminismin periaatteet ja kurssitila on pyörätuolilla saavutettava. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Kurssin opetuskielet ovat suomi ja/tai englanti. Jomman kumman kielen osaaminen riittää. Kirjoitathan ilmoittautumisen yhteyteen lyhyen motivaatiokirjeen, josta ilmenee miksi haluat osallistua työpajaan. Kirjeen voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai ranskaksi. Ilmoittautuminen avautuu elokuussa.

Ohjaajina toimivat esseisti, väitöskirjatutkija Riikka Ala-Hakula ja esseisti, kriitikko Maaria Ylikangas.

Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on 12 henkilöä. Ilmoittautuminen avautuu 9.8. tämän linkin kautta.

Yhteistyössä Oodi, FeVer, Tulva

Tutustuthan turvallisuusohjeisiimme tästä.

Sijainti

Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki