Koettelevan kirjallisuuden klubi

Koettelevan kirjallisuuden klubi on Nuoren Voiman Liiton uusi kirjallisuustapahtumien sarja, jossa kirjallisuus kohtaa monet esittämisen tavat. Klubilla käydään perusteellista kirjallisuuskeskustelua, nähdään uusia esityksiä sekä kuullaan kirjallisuuskentän vaihtoehtoisia ääniä. Koettelevuuden voi ymmärtää monella tavalla: esimerkiksi kirjallisuuden lajien ja muotojen, kirjallisen ajattelun ja affektien, kirjallisen teoksen, tekijän, vastaanottajan tai kuvattavien hahmojen identiteettien, kirjallisuuden poliittisen roolin tai vastaanottajien ennakko-oletusten ja lukuasentojen koettelemisena.

Toinen klubi nähdään Tiivistämöllä 26.8. klo 19 alkaen. Klubilla nähdään J.P. Sipilän videorunoutta ja Minna-Kaisa Kallisen esitys sekä keskustellaan Tiina Lehikoisen ja Maarit Mustosen kanssa. Illan löyhänä teemana on kuvan ja kirjoituksen suhteen tutkiminen.

Klubin sisäänpääsymaksu on NVL:n jäsenille 4 euroa ja muille 5 euroa. Tämänkertaisen klubin ovat kuratoineet kirjailijat Maria Matinmikko ja Taneli Viljanen, ja he myös juontavat illan. Tapahtuma myös striimataan.

Tilaisuuden turvallinen osallistujamäärä ilmoitetaan elokuussa.

Yhteistyössä Tiivistämö.