Koettelevan kirjallisuuden klubi: Epäajankohtaisuus

Runokuun Koettelevan kirjallisuuden klubin teemana on epäajankohtaisuus. Teema kiinnittää huomion siihen, mitä tapahtuu julkaisemisen välissä ja kuinka vanhaksi kirja voi elää. Milloin kirja vanhenee? Onko uusi kirja relevantimpi kuin vanha kirja? Mitä vanhan kirjallisuuden lukeminen voi tarjota kirjoittajalle? Onko hitaasti kirjoitettu teksti ajatonta tai epäajankohtaista? Klubin ovat kuratoineet kirjailijat Eeva Turunen ja Katja Raunio, ja tapahtuman juontavat Eeva Turunen ja Pauli Tapio.

Tapahtuman aikataulu:

19:00 Keskustelu kirjailija Kristina Carlsonin kanssa. Carlsonin kanssa syvennytään harvoin julkaisemiseen ja siihen, kuinka vanha kirjallisuus vaikuttaa omaan kirjoittamiseen.

20:00 Keskustelu kirjallisuudentutkija Eeva-Liisa Bastmanin kanssa. Bastmanin kanssa pureudutaan 1600- ja 1700-lukujen runouteen ja kirjallisen kulttuurin muutokseen.

21:00 Valtakunnat-teos. Katsellaan IC98-taiteilijaryhmästäkin tunnetun Patrik Söderlundin videoteos.

21:25 Keskustelu Henriikka Tavin ja Patrik Söderlundin kanssa. Keskustelun aiheena on käsitteellinen ja immersiivinen, metsään uppouttava IÄI-taideteos. Teoksen ovat toteuttaneet IC-98:na tunnetut taiteilijat Patrik Söderlund ja Visa Suonpää yhdessä runoilijoiden Mikael Bryggerin, Henriikka Tavin ja Olli-Pekka Tennilän kanssa, lavalla nähdään työryhmästä Tavi ja Söderlund.

22:00 Tapahtuma päättyy.

Koettelevan kirjallisuuden klubisarjan tarkoituksena on esitellä eri tavoin koettelevaa kirjallisuutta lukemisen, keskustelun ja esitysten kautta. Koettelevuuden voi ymmärtää monella tavalla: kirjallisuuden, ajattelun, kokemuksen, lukijan ennakko-oletusten, ymmärryksen, kärsivällisyyden tai vaikka totuttujen lukutapojen koettelemisena. Esitys voi kulkea eri taiteiden rajoilla, ja ylittää niitä, tai koetella vaivihkaa.

Liput 4/5e + palvelumaksu 2 €. Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on 50 henkilöä jaettuna kahteen 25 henkilön lohkoon (päivitetty 18.8.). Hanki liput täältä.

Huomioithan, että lippujono vapautetaan iltaklubeilla puoli tuntia alkamisen jälkeen ja keskustelutilaisuuksissa tilaisuuden alettua, joten olethan ajoissa paikalla.

Tapahtumaa voi seurata myös striimattuna Facebook-tapahtuman kautta.

Tutustuthan turvallisuusohjeisiimme tästä.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki