Nuori/Voima -klubi: Luonnoton ihminen

Nuori/Voima -klubilla syvennytään Nuori Voima -lehden 3/2021 teeman mukaisesti monipuolisesti luonnon ja ihmisen välisiin kysymyksiin. Ympäristöahdistusta, luontosuhdetta ja kasvien kokijuutta käsitellään keskusteluiden, runoesitysten ja musiikin keinoin.

Ensimmäisessä keskustelussa kohtaavat kirjailijat Niillas Holmberg ja Anni Kytömäki, jotka pohtivat taiteilijuuden ja luontosuhteen yhteyksiä tuoreiden romaaniensa Halla Helle ja Margarita pohjalta. Halla Hellessä luonto on erottamaton osa ihmisten elämää, ja Margarita puolestaan antaa äänen maan ja veden hiljaisille: metsille ja jokihelmisimpukoille.

Valitettavasti aiemmin ohjelmassa ilmoitettu Susi Nousiaisen runoesitys on peruuntunut.

Toisessa keskustelussa kirjailijat Katri Naukari ja Saila Susiluoto pureutuvat autofiktion keinoihin käsitellä ympäristöahdistusta. Naukarin esikoisromaani Yhden puun tuho käsittelee ihmislajin itsetuhoisuutta esseen ja proosan keinoja yhdistellen, ja Susiluodon esseistinen romaani Kehrä kertoo ilmastonmuutoksesta, ihmisestä muodonmuutoksessa, surusta ja luopumisesta.

Lisäksi vuosittaisen Debytoi runoilijana -kilpailun voittajat esiintyvät illassa!

Illan lopuksi runoilija Niillas Holmberg ja muusikko Pauli Lyytinen kohtaavat lavalla, ja yleisölle kerrotaan maisemia, maaperään piirtyy rantoja. Holmberg lukee julkaisemattomien tekstien lisäksi palkitusta runokokoelmastaan Jalkapohja, yhdistellen runonlausuntaansa rantaviivojen fragmentoimaa joikua, jonka osaksi Lyytinen luo kokonaisia musiikillisia maailmoja puupuhaltimia ja elektroniikkaa hyödyntäen.

Keskustelut juontavat Nuori Voima -lehden päätoimittajat Vesa Rantama ja Taija Roiha.

Liput 10/12€ + palvelumaksu 2€, Voit hankkia liput täältä Osallistujamäärä: 50 henkilöä jaettuna kahteen 25 henkilön lohkoon (Päivitetty 18.8.)

Huomioithan, että lippujono vapautetaan iltaklubeilla puoli tuntia alkamisen jälkeen ja keskustelutilaisuuksissa tilaisuuden alettua, joten olethan ajoissa paikalla.

Tapahtumaa voi seurata myös striimattuna Facebook-tapahtuman kautta.

Yhteistyössä Nuori Voima -lehti, Gummerus

Tutustuthan turvallisuusohjeisiimme tästä.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki