Poetry Mixtape + Tanssiva karhu

Runokuun päätapahtuma Poetry Mixtape + Tanssiva karhu vie jännittäviin hetkiin, kun Tanssivan karhun voittaja paljastuu ja lava täyttyy taiteenlajien välillä leikittelevistä esityksistä.

Alkuillasta Tiivistämöllä jaetaan Tanssiva karhu -runouspalkinto, ja tapahtuman alkupuolesta tehdään myös suora radiolähetys Yle Radio 1:lle. Tapahtumassa esiintyvät Tanssiva karhu -palkinnon finalistit Tarita Ikonen, Susinukke Kosola, Virpi Vairinen, Elsa Tölli, Tuomas Timonen sekä esitetään äskettäin edesmenneen Kaarina Valoaallon runoutta, jota lukee Pekka Savolainen.  Lue lisää finalisteista täältä

Ohjelman lomassa kuullaan runoutta James Meetzen ja tämän suomentajan Kaija Rantakarin esittämänä. Lisäksi Antti Halonen soittaa sahaa. Alkuillan osuus on maksuton ja sen juontavat Minna Joenniemi ja Pietari Kylmälä. Yhteistyössä Yleisradio, Tanssiva karhu -palkinto.

Illan jälkimmäisessä osuudessa noin klo 21 alkaen kuullaan rönsyilevä kokonaisuus runoutta ja musiikkia: ohjelmassa on mm. kirjailija Satu Erran tekstimaisemia teoksesta Hetkenä minä yhdessä sahansoittaja Antti Halosen kanssa, James Meetzen runoja Meetzen ja tämän suomentajan Kaija Rantakarin esittämänä, Cia Rinteen monikielistä ja visuaalista runoutta, Milka Luhtaniemen etäisyyden ja läheisyyden välillä keinuvia runoja kokoelmasta Kirnu ja puolalaisen runoilija-kääntäjä Julia Fiedorczukin monitaiteinen esitys. Julia Fiedorczukin runojen käännöksiä voi tarkastella tästä.

Ilta huipentuu kirjallisen esitystaiteen ryhmä black mödernismin tahtiin, jonka kanssa lavalla vierailee runoilija Cia Rinne. Illan juontavat Saara Kanerva Tamminen ja Even Minn.

Aiemmin ilmoitetusta tiedosta poiketen tapahtuma päättyy jo klo 23.

Liput illan jälkipuoliskoon 12/14e + palvelumaksu 2€ ja narikkamaksu. Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä: 50 henkilöä jaettuna kahteen 25 henkilön lohkoon (päivitetty 18.8.)

Huomioithan, että lippujono vapautetaan iltaklubeilla puoli tuntia alkamisen jälkeen ja keskustelutilaisuuksissa tilaisuuden alettua, joten olethan ajoissa paikalla.

Liput tapahtumaan täältä

Tapahtuman alkupuoliskoa eli Tanssiva karhu -osuutta voi seurata Yle Radio 1:ltä sekä Yle Areenasta. Jälkipuoliskoa voi seurata Facebook-tapahtuman kautta.

Yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystö, Versopolis, Yleisradio, Digitaalisen kirjallisuuden hanke

Tutustuthan turvallisuusohjeisiimme tästä.

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki