Poetry Mixtape + Tanssiva karhu

Runokuun päätapahtuma Poetry Mixtape + Tanssiva karhu vie jännittäviin hetkiin, kun Tanssivan karhun voittaja paljastuu ja lava täyttyy taiteenlajien välillä leikittelevistä esityksistä.

Alkuillasta Tiivistämöllä jaetaan Tanssiva karhu -runouspalkinto, ja tapahtuman alkupuolesta tehdään myös suora radiolähetys Yle Radio 1:lle. Tapahtumassa esiintyvät Tanssiva karhu -palkinnon finalistit, jotka julkistetaan 17.6. Ohjelman lomassa kuullaan runoutta James Meetzen ja tämän suomentajan Kaija Rantakarin esittämänä. Lisäksi Antti Halonen soittaa sahaa. Alkuillan osuus on maksuton ja sen juontavat Minna Joenniemi ja Pietari Kylmälä. Yhteistyössä Yleisradio, Tanssiva karhu -palkinto.

Illan jälkimmäisessä osuudessa noin klo 21 alkaen kuullaan rönsyilevä kokonaisuus runoutta ja musiikkia: ohjelmassa on mm. kirjailija Satu Erran tekstimaisemia teoksesta Hetkenä minä yhdessä sahansoittaja Antti Halosen kanssa, James Meetzen runoja Meetzen ja tämän suomentajan Kaija Rantakarin esittämänä, Cia Rinteen monikielistä ja visuaalista runoutta, Milka Luhtaniemen etäisyyden ja läheisyyden välillä keinuvia runoja kokoelmasta Kirnu ja puolalaisen runoilija-kääntäjä Julia Fiedorczukin monitaiteinen esitys.

Ilta huipentuu kirjallisen esitystaiteen ryhmä black mödernismin tahtiin, jonka kanssa lavalla vierailee runoilija Cia Rinne.

Liput illan jälkipuoliskoon 12/14e + palvelu- ja narikkamaksu. Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä ilmoitetaan ja lipunmyynti avautuu elokuussa.

Yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystö, Versopolis, Yleisradio, Digitaalisen kirjallisuuden hanke

Sijainti

Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki